American Roulette

Amerikansk Roulette skiljer sig från Fransk/Europeisk roulette i flera avseenden. Den största och absolut viktigaste skillnaden att känna till är att Amerikansk Roulette har två gröna fack. Det andra gröna facket kallas för dubbelnollan och är märkt med två nollor istället för bara en nolla som återfinns på alla roulettehjul oavsett variant. När du spelar roulette online så kommer det dock inte vara någon större skillnad mellan Europeisk eller Amerikansk Roulette eftersom det inte finns någon anledning att ha regionala skillnader när spelen är internetbaserade.

I fransk roulette finns det alltså 37 fack numrerade från 0-36. I amerikansk roulette finns det 38 fack numrerade från 00-36. Det finns alltså både ett grönt fack numrerat med 0 och ett med 00. Dessutom så är siffrorna annorlunda placerade på hjulet. I amerikansk roulette så finns det ett tydligare system över hur siffrorna placerats. I det amerikanska roulettehjulet så nästkommande siffra i kronologisk ordning satt på den diagonalt motsatta sidan. Om man har roulettehjulet så att dubbelnollan är högst upp, så är enkel nollan längst ner. Till vänster om dubbelnollan högst upp hittar vi ettan och då till höger om nollan längst ner har vi tvåan.

american-rouletteSedan följer numren en speciell ordning också. om vi går till vänster från dubbelnollan så hittar vi 1, 13, 36, 24. Vilket ser rätt slumpmässigt ut. Om vi tar ett steg till börjar vi däremot se ett system. De nästkommande numren sedan är 3, 15, 34, 22. Fortsätter vi ser vi 5, 17, 32, 20. Börjar ni se mönstret? om den första siffran av dessa fyra är alltså 1 först, sen 3, sen 5. Så fortsätter det runt bordet. Nästa vända är 7 och sen kommer 9. Det här systemet går inte att använda runt hela bordet men som ni ser så kan man skönja ett mönster. I fransk roulette är det betydligt svårare att se något sådant.

Att de har två nollor istället för en förändrar spelet ganska drastiskt. Istället för en fördel på ungefär 2.70% som huset har i Europeisk roulette så har huset istället en fördel på runt 5.26% i amerikansk roulette. Om man satsar på Röd eller Svart så har man ungefär 46% chans att gissa rätt och utdelningen man får är dubbla insatsen.